Inspiration I Kunskap I Nätverkande

Talare 2023

Här är årets talare till Influencer Marketing Summit 2023! Listan kommer att fyllas på löpande fram tills eventet.

Alice Stenlöf

Influencer & entreprenör

Malin Gramer

Programledare & kreatör

Jacqueline Waxberg

PR Manager, Xlash

Märta Strokirk

Head of Brand Planning, Epidemic Sound

Tony Hammarlund

Marknadsförare & Podcaster

Sam Firth

Account Executive, Snap

Lotte Bugge

Sales and Marketing Manager, Nordics, Impact.com

Mohamed Alikar

Youtuber & Influenser

Ricki Rebecka Petrini

Head of Talent Agency Nordics, We Are Era

Hugo Rosas

Co Founder, Clean drink

Emma Lundsten

Head of Operations & Client Success, Cure Media

Fredrik Grufvisare

VD, Collabs

Olof Lindblom

Grundare, CUBE

Karin Wickberg

Marketing Director, Nordiska Kompaniet (NK)

Erika Hubert

Head of Legal & Compliance, Gigapay

Maria Olsson

CEO & Co-Founder, Showroom

Fanny Askerfors

Senior Strateg, CUBE

Camilla Tullberg Wengholm

Chief Marketing Officer, Middagsfrid

Johanna Östling

Senior Strateg, CUBE

Jessica Lasses

Kreatör / Egen företagare

Linn Ek

Journalist, poddare & entreprenör

Bianca Rior

Moderator, Trädgårdsscenen & Influens Awards

Cedric Ménard

Head of Marketing, Ellos

Ta del av tips och insikter från branschprofiler, experter och forskare

500x500 Johannes Gustavsson talarbild ims

Johannes Gustavsson

Moderator

Johannes Gustavsson är årets moderator för Influencer Marketing Summit! Johannes har jobbat med influencer marketing sedan 2016, och han har sett både möjligheter och utmaningar. Idag driver han agenturen Infly, utbildar på ämnet och har skrivit boken Influencer marketing i praktiken. Johannes är så glad över att, i år igen, få moderera Sveriges hetaste marknadsföringskonferens – en plats för inspiration, reflektion och diskussion.

500x500 Sofia Hellsten talarbild ims

Sofia Hellsten

Creative Director Nordics på Acast

Sofia Hellsten har en masterexamen i Marketing och Media Management från Handelshögskolan i Stockholm, och har tidigare jobbat strategiskt och kreativt på byrå (Prime Weber Shandwick, Valtech Radon m.fl.) – både med reklam, PR och digital affärsutveckling. Hon joinade Acast 2019 och har sedan dess arbetat med att ta fram kampanjkoncept och genomföra kreativa poddkampanjer för varumärken på både nordisk och europeisk nivå. Favoritpoddar just nu är Flashback Forever och Ångestpodden.

500x500 talarbild ims Linda Hörnfeldt2

Linda Hörnfeldt

Digital entreprenör och influencercoach

Linda Hörnfeldt är digital entreprenör och hjälper soloföretagare, kreatörer och influencers att bygga personligt varumärke i sociala medier, och därmed sin business. Detta gör hon främst genom sina populära onlineutbildningar men också som föreläsare, författare och influencer i sociala medier.

500x500 Tone Sekelius talarbild ims

Tone Sekelius

Artist, programledare och influencer

Tone Sekelius är en influencer, programledare och artist med fokus på underhållning, inkludering, beauty, mat och lifestyle.

500x500 Andrea Lundin talarbild ims

Andrea Lundin

Head of Influencer Marketing på Björn Börg

Andrea Lundin har jobbat med marknadsföring på Björn Borg sedan 2019 i flertalet roller, men har under de senaste två åren huvudsakligen ansvarat för att implementera influencer marketing som en viktig kanal för företagets tillväxtresa inom sportmode. Idag har hon byggt upp en inhouse avdelning inom influencer marketing som jobbar globalt med både varumärkesbyggande och konverteringsdrivande strategier.

500x500 Chris Drake talarbild ims

Chris Drake

VP of Marketing Flarie

In a world where people are mostly disinterested in brands and dislike advertising, I’m interested in developing more entertaining and engaging communications. With a background at agencies, and now at Flarie, I’m working with the iAB gaming taskforce to help marketers understand the ”power of play”.

500x500 Petter Ericson Hållèn talarbild ims

Petter Ericson Hållèn

Global marknadschef på Vitamin Well

Petter Ericson Hållén har arbetat på Vitamin Wells marknadsavdelning under de senaste sju åren. Där har han stort fokus på marknadsföring via idrottsevenemang och profiler. Petter har även en bakgrund inom journalistik.

500x500 talarbild ims Louise Lundberg

Louise Lundberg

Influencer och grafisk designer

Louise Lundberg är kreatören och designern som använt sociala medier för att bygga en business kring sitt personliga varumärke. Hennes plattform baseras nu på både Instagram liksom ett populärt nyhetsbrev med nästan 7 000 prenumeranter. Under de senaste åren har Louise tagit betalda samarbeten till en ny nivå, där hon inte bara erbjuder sina kanaler, utan även sin expertis som designer till företagens marknadsföring. Med konkreta tips och egna erfarenheter visar hon hur både kreatörer och företag kan jobba tillsammans för att bygga en starkare kommunikation för sin publik.

500x500 Anders Vesterlund talarbild ims

Anders Vesterlund

Founder & Project Manager of NoFuzz Media

Anders Vesterlund är grundare och projektledare på NoFuzz Media. Han har cirka 20 års erfarenhet från marknadsföringsbranschen; bland annat Schibsted, Bonnier och United Screens. Anders är särskilt inriktad på influencer marketing, paid social och organisk räckvidd på sociala medieplattformar.

500x500 Andreas Eliasson talarbild ims

Andreas Eliasson

CFO på Beatly

Andreas Eliasson är grundare av influencer marketing-bolaget Beatly, tidigare VD och entreprenör. Han har arbetat med influencer marketing i 7 år och har erfarenhet från att ha genomfört influencer kampanjer för över 180 MSEK åt våra kunder. Andreas är experttalare inom ämnet och har föreläst på Stockholm Media Week, samt varit med i TV på bland annat Nyhetsmorgon och SVT.

500x500 Gabriella Ljungstedt talarbild ims

Gabriella Ljungstedt

Content Development Director Nordics på Acast

Gabriella Ljungstedt är en ekonom med marknadsföring- och mediebakgrund. Hon har arbetat med innehåll och utveckling på Acast sedan 2016, och har varit med och lanserat några av Sveriges största poddar samt format dem tillsammans med några av landets främsta profiler och influencers. Favoritpoddar just nu är Dumma människor och Vad fan hände? med Alice Stenlöf och Klara Elvgren.

500x500 Anders Cedhamre talarbild ims

Anders Cedhamre

Grundare och VD av Next Level Group

Anders Cedhamre var TV-chef på Discovery i tio år innan han drog igång NLG tillsammans med Peter Forsberg. Anders är journalist i grunden; han har gett ut en roman och poddade för 10 år sedan, innan han tog steget och blev egen. Nu har NLG fem anställda, 35 klienter och stadig tillväxt. Anders har fru och tre barn och bor i Stureby.

500x500 talarbild ims Wilma Holmqvist

Wilma Holmqvist

Entreprenör

Wilma Holmqvist, grundade Hickap år 2016 tillsammans med sin storebror Emil Holmqvist och driver flera stora sociala media plattformer sedan 2010.

500x500 Betiel Haile talarbild IMS

Betiel Haile

Creative Strategist Lead Nordics på We Are Era

Betiel Haile arbetar som Creative Strategist Lead på influencernätverket We Are Era och har lång erfarenhet från digital marknadsföring och kommunikation. Betiel arbetar dagligen och aktivt med representations- och inkluderingsfrågor i alla de Influencer Marketing-kampanjer och projekt som hon är i involverad i. Utöver det har hon näsa för olika trender, såväl digitala som det senaste inom influncervärlden.

500x500 Amelie Demelew talarbild ims

Amelie Demelew

Biträdande jurist på Marlaw

Amelie Demelew arbetar på Advokatfirman MarLaw och har specialiserat sig inom marknadsrätt och dataskydd, men arbetar även med immaterialrättsliga frågor såsom upphovsrätt. Inom marknadsrätten arbetar Amelie med särskilt fokus på frågor rörande influencer marketing och andra typer av marknadsföringssamarbeten.

500x500 Siri Hemsley talarbild ims

Siri Hemsley

Partner på Homage

Siri Hemsley är partner på Homage, en modern hybridbyrå som jobbar med brand experience, PR och digitala kampanjer. Siri har en lång erfarenhet av influencer marketing med kunder såsom Google, Björn Borg och Klarna, och brinner för att jobba nära kunder som en strategisk partner som utbildar och utvecklas tillsammans genom långsiktiga kampanjer och projekt.

500x500 talarbild ims Sabine Ljunggren

Sabine Ljunggren

SEO Specialist / Maia

Sabine Ljunggren är senior konsult på tillväxtbyrån Maia. Hon motiveras av att hjälpa content creators att lyfta blicken och producera sökvänligt innehåll som ger mätbara resultat. Spetsen inom sökmotoroptimering (SEO) och innehållsproduktion har givit henne förtroendet att utbilda på skolor som Berghs, Nackademin och även föreläsa på bl.a. Google Digitalakademin och Webbdagarna. Sabine har även blivit belönad med utmärkelsen Young Marketing Professional 2020 av sökjätten SEMrush.

500x500 Alicia Pierrou talarbild ims

Alicia Pierrou

CMO på Winning Impact

Alicia Pierrou har sedan många år tillbaka arbetat med influencer marketing och sociala medier. Alicia har även arbetat med att coacha influencers och atleter i allt från hur man bygger sitt personliga varumärke på sociala medier till hur man kapitaliserar smart på det.

500x500 talarbild ims Elisabeth Trotzig

Elisabeth Trotzig

Reklamombudsman / Stiftelsen Reklamombudsmannen

Elisabeth Trotzig är ansvarig för Stiftelsen Reklamombudsmannen, näringslivets självreglering inom reklam och marknadskommunikation. Hennes uppdrag är att verka för hög etik i all reklam och marknadskommunikation som når den svenska marknaden.

500x500 Jonna Enholm Timén talarbild ims

Jonna Enholm Timén

Verksamhetsutvecklare på Skatteverket

Nyfikenhet, samarbete och dialog gör att vi förstår varandra. Som jurist och verksamhetsutvecklare hjälper Jonna Enholm Timén privatpersoner och företagare att hantera sina situationer smidigt och korrekt. De senaste åren brinner hon lite extra för Skatteverkets arbete med digitala affärsmodeller och digital ekonomi.

500x500 talarbild ims Maja Rogemyr

Maja Rogemyr

Jurist / Konsumentverket

Maja Rogemyr är jurist på Konsumentverket där hon arbetar främst med tillsyn av marknadsföring utifrån reglerna i marknadsföringslagen. Majas arbete är särskilt inriktat på marknadsföring av hälsorelaterade produkter och marknadsföring i sociala medier.

Beatrice Reiman 500x500 talarbild ims

Beatrice Reiman

Influencer

Beatrice Reiman jobbar som Influencer och är aktiv på Youtube, Instagram och TikTok. Beatrices mål med sina kanaler är att följare och tittare ska känna sig trygga och må bra, med självkärlek och glädje som huvudfokus!

500x500 talarbild ims Maria Ingels Carlsson

Maria Ingels Carlsson

Grundare / Green Communication

Maria Ingels Carlsson driver Green Communication, en agentur för mer hållbara influencers. Hållbarhet handlar om att må bra och göra bra saker – då kommer resten av sig själv. Själv är Maria hållbarhetsnörd sedan några år tillbaka och trots intresset för kläder, resor och shopping har hon insett att det går att göra allt detta, men på ett mer hållbart sätt, för planeten och hälsans skull.

500x500 talarbild ims Ola Andersson

Ola Andersson

Redaktör Ehandel Plus / Ehandel.se

Ola Andersson har arbetat med internet ungefär så länge som det har funnits, bland annat som ansvarig för Systembolagets webbplats och app. Ola har under flera år skrivit och föreläst om den digitala utvecklingen inom sociala medier, e-handel och marknadsföring. Numera finns Olas analyser även på Ehandel.se, där han ansvarar för medlemstjänsten Ehandel Plus.

500x500 talarbild ims David Gustavsson

David Gustavsson

Senior Reporter & E-commerce Advisor / Ehandel.se

Jag är journalist, poddare, e-handelsexpert och numera snudd på influencer på Ehandel.se. Jag knattrar artiklar på Ehandel.se, som bevakar e-handelsbranschen och hela dess värdekedja. En gång i veckan släpper jag och kollegan Ola Andersson även podden Ehandel – Svepet, din helikopter över e-handeln. En rapp podd med tre heta takes på max 25 minuter per avsnitt. Jag är även ute och minglar med e-handlare, så fort jag får chansen.

500x500 talarbild ims Lisa Borg

Lisa Borg

Digital Kreatör

Lisa Borg har arbetat framgångsrikt som influencer i flera år och gör dagligen kreativa PR-upplägg för några av världens största bolag. Lisa är även stylist och har stylat allt från Melodifestivalen och Grammis till Stadiumkampanjer.

Brita Zackari 500x500 talarbild ims

Brita Zackari

Mediepersonlighet, författare och podd-profil

Brita Zackari är programledare, entreprenör och podd-profil. Tillsammans med Kakan Hermansson driver hon podden ”Ofult Hemma” sedan 2022, där det pratas stil, trend och heminredning, varvat med klass- och kulturanalys, ekonomi och personliga anekdoter.

Kakan Hermansson 500x500 talarbild ims

Kakan Hermansson

Konstnär, programledare och podd-profil

Kakan Hermansson är programledare, hudvårdsfantast och podd-profil som tillsammans med Brita Zackari driver podden ”Ofult Hemma”, där det pratas stil, trend och heminredning varvat med klass- och kulturanalys, ekonomi och personliga anekdoter.